U Krku lik Majke Božje od zdravlja nakon dvije godine vraćen u istoimenu crkvu

U 19. stoljeću kada je našim krajem harala kolera, Krčani su crkvicu sv. Mihovila na današnjem Trgu krčkih glagoljaša posvetili Majci Božjoj od zdravlja i na poseban tron u dnu apside postavili sliku Majke Božje s djetetom Isusom koja je do današnjeg dana okupljala Krčane i prolaznike i poticala ih da pred njom zastanu  u molitvi i traženju Marijine pomoći i zagovora.

U protekle dvije godine kada je život gotovo u potpunosti bio uvjetovan pandemijom koronavirusa, koja je na razne načine ugrožavala i otežavala život većine stanovnika, a mnogima odnijela i njihove najbliže, ovaj dragi lik Majke Božje od zdravlja iz istoimene crkvice prenesen je u Krčku katedralu kako bi bio dostupniji za zajedničku i osobnu molitvu i posvetu nebeskoj Majci.

U nedjelju 1. svibnja, nakon župne mise, procesijom koju je predvodio krčki župnik vlč. Anton Valković, župljani Krka, uz pjesmu i moljenje krunice, vratili su lik Majke Božje na njezino izvorno mjesto, u crkvu Majke Božje od zdravlja te ujedno najavili povratak slavljenja svibanjskih pobožnosti u toj crkvi.

Print Friendly, PDF & Email