U “Oazi Kraljice mira” održan koncert župnog Dječjeg zbora “Kapljice”

U srijedu 6. srpnja 2022., u Oazi Kraljice mira župe Krk, dječji zbor „Kapljice“ održao je koncert pod naslovom „Od zemaljskog dola do nebeskog stola“.  Dvije pandemijske godine često su onemogućavale nastupe „Kapljica“. Zato je zbor razveselio ne samo članove obitelji pjevača, nego i druge zainteresirane župljane i goste kada je u sklopu svojega ljetovanja u Oazi od 4. do 7. srpnja, održao koncert na otvorenom.

Osim pjesmama koje su marljivo vježbali svakoga tjedna tijekom školske godine u mlađoj i starijoj grupi, iskazali su se i kao glumci pripovijedajući priču o značenju hrane u različitim zgodama opisanim u Evanđelju sve do Isusove žrtve kojom je postao hrana za nas. Svojim virtuoznim sviranjem na sintesajzeru nastup je popratio maturant Antonio Jurešić, koji je i sam bio član „Kapljica“ deset godina. S djecom su vježbale vjeroučiteljice Vesna Avsec i Mirjana Žužić, a svojom riječju pohvale i podrške obratio se svima vlč. Anton Valković, krčki župnik.

Topli pljesak prisutnih posvjedočio je da je nastup bio primljen s onoliko ljubavi s koliko je i pripreman. Na kraju su svi imali prilike osvježiti se uz malo sokova i grickalica, pa je druženje nastavljeno još koji sat te lijepe i tople ljetne večeri pod budnim okom Kraljice mira.

M. Ž.

Print Friendly, PDF & Email