Blagoslov župne kuće u Valunu

25. travnja 2014. mons. Valter Župan uputio se u mjesto Valun na otoku Cresu gdje je blagoslovio obnovljenu župnu kuću. Sastao se s predstavnicima grada Cresa na čelu s gradonačelnikom gosp. Kristijanom Jurjakom.

Blagoslov_zupne_kuce_Valun1
U 16 sati u crkvi sv. Marije predmolio je svečanu pjevanu večernju i prisutnima progovorio o potrebi uzdržavanja župnih objekata.  Svećenici i mještani porijeklom iz Valuna nesebično pomagali obnovu  župne crkve. Obnova župne kuće trajala je ukupno četiri godine uz mnoge žrtve i napore. Župna kuća “Palac” biti će mjesto za odmor i ljetovanje gostiju. Time će ta kuća postati samoodrživa i kao takva, biti primjer za uzdržavanje ostalih crkvenih objekata. Po svršetku pjevane večernje, mons. Župan je uveo u molitvu za blagoslov župnih prostora.

Blagoslov_zupne_kuce_Valun2

Nakon naviještene Božje riječi, uputio je još nekoliko riječi okupljenim vjernicima. Potom su se u procesiji prisutni mještani i svećenici iz crkve sv. Marije uputili u župnu kuću gdje je o. Biskup izmolio blagoslovne molitve, te poškropio zidove župne kuće blagoslovljenom vodom.
Uslijedilo je zajedničko druženje i razgledavanje novo uređenih prostora.

Blagoslov_zupne_kuce_Valun4
Foto i tekst: vlč. Milivoj Guszak

Print Friendly, PDF & Email