Pomoć Biskupijskog Caritasa Krk

Na poziv Caritasa Đakovačkoosječke nadbiskupije, Požeške biskupije i Vrhbosanske nadbiskupije naš biskupijski Cartitas prikupljao je pomoć u naravi i u novcu za ljude pogođene poplavom. Akcija prikupljanja provodila se po župama pa se sve prikupljeno sabralo na jednom mjestu, odakle se u dva navrata proslijedilo u Vinkovce, u skladište Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Prva pošiljka poslana je 27. svibnja 2014. U toj je pošiljci bilo 10.000 kg odjeće i pokrivača, 900 kg hrane i vode, 150 kg higijenskih potrepština 90 kom. raznog namještaja i jogi madraca. Sa svim ovim napunili smo jedan veliki kontejner koji je šleperom prevezen na odredište.

Druga pošiljka je upućena 2.6.2014. velikim kamionom na isto mjesto, a sastojala se od raznog namještaja, odjeće i obuće, higijenskih potrepština, hrane i vode, kućnih potrepština sve u količini od 50 kubika.

U novčanoj pomoći prikupljeno je do sada oko 250.000 kn. Od prikupljenog je već poslano 100.000 kuna Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije, 50.000 kuna Caritasu Požeške biskupije i 50.000 kuna Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije.

Ostatak koji se još uvijek prikuplja bit će poslan u što skorijem roku tamo gdje bude najpotrebnije. U ovu su se akciju uključili brojni pojedinci i organizacije bilo kao donatori, bilo kao volonteri. Svim donatorina, volonterima i prijevoznicima od srca zahvaljujemo. Znajući da smo već ranije imali akciju prikupljanja pomoći za poplavljene u Sisačkoj biskupiji i Zagrebačkoj nadbiskupiji kad smo poslali pomoć od 40.000 kn, kao i to da je s područja naše biskupije otišla pomoć i u organizaciji drugih institucija, zaključujemo da su i ovom prigodom stanovnici naše biskupije iskazali veliko srce i darežljivu ruku.

Ivan Milovčić,
ravnatelj biskupijskog Caritasa

Print Friendly, PDF & Email